Skip to main content

Kom in contact

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Aantrekken van talent door een sterk werkgeversmerk

Voor 2025 wordt nog altijd een krappe arbeidsmarkt verwacht. Al 2,5 jaar zijn er meer vacatures dan werklozen, wat aangeeft hoe groot de vraag naar werknemers is. Dit beperkt de groei van bedrijven. Van groot belang dus om te focussen op het aantrekken van talent.
  • 3 minuten
  • 24 september 2024
  • Wendy Groenewegen

De concurrentiestrijd om talent

In deze krappe arbeidsmarkt concurreren bedrijven fel om de juiste talenten aan te trekken. Het aantrekken en behouden van talentvolle medewerkers is voor veel organisaties een grote uitdaging. Bedrijven beseffen steeds meer dat een sterk werkgeversmerk essentieel is om succesvol te zijn in deze strijd. Dit proces, beter bekend als 'employer branding', speelt een cruciale rol in hoe een bedrijf zich profileert als een aantrekkelijke werkgever.

vandeez insights talent werkgeversmerk

De waarde van een sterk werkgeversmerk

Wat levert een sterk werkgeversmerk nu daadwerkelijk op? Een goed ontwikkeld employer brand kan voor organisaties meerdere voordelen bieden:

    1. Meer sollicitanten: Organisaties met een positieve reputatie en bekendheid als goede werkgevers, trekken meer sollicitanten aan. Werkzoekenden zijn immers eerder geneigd te solliciteren bij een bedrijf dat bekendstaat om zijn goede werkomgeving en arbeidsvoorwaarden.
    2. Betere sollicitanten: Bedrijven met een sterk werkgeversmerk hebben vaak een duidelijk beeld van wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden. Dit helpt hen om sollicitanten aan te trekken die goed passen bij de bedrijfscultuur, wat de kans op een succesvolle match vergroot.
    3. Lager verloop: Employer branding richt zich niet alleen op het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar ook op het behouden van de huidige. Een organisatie die bekendstaat als een goede werkgever zal minder snel te maken krijgen met medewerkers die de organisatie willen verlaten.
    4. Trotse en betrokken medewerkers: Medewerkers die trots zijn op hun werkgever, zijn vaak meer betrokken en gemotiveerd om bij te dragen aan het succes van de organisatie. Dit leidt tot betere prestaties en een positievere werksfeer.
    5. Lagere wervingskosten: Door een sterk werkgeversmerk willen huidige medewerkers bij de organisatie blijven, en verloopt het aantrekken van nieuw talent soepeler. Dit bespaart organisaties aanzienlijke kosten die anders zouden worden uitgegeven aan werving en onboarding van nieuwe medewerkers.

vandeez insights werkgeversmerk

Werken aan een sterker werkgeversmerk

Het hebben van een sterk werkgeversmerk is geen luxe, maar een noodzaak. Bedrijven die hierin investeren, zullen beter in staat zijn om talent aan te trekken en te behouden, en zich daarmee te onderscheiden van de concurrentie. Het resultaat? Een organisatie die klaar is voor de uitdagingen van de toekomst, met een team van gemotiveerde en betrokken medewerkers.

Het bouwen van een sterk werkgeversmerk vereist een doordachte en consistente aanpak. Lees in dit blog hoe je aan de slag kunt met je werkgeversmerk.

Wil je meer informatie of gewoon even sparren met ons? Neem contact op.

wij werken voor