Skip to main content

Kom in contact

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

7 meest gehoorde redenen om een website te vernieuwen

Het begint vaak met een simpele vraag. Een vraag voor een eindproduct, een nieuwe website. Smaak en trends veranderen en daarom is de allerbelangrijkste reden van onze klanten om een nieuwe website te laten maken al 10 jaar hetzelfde: 'Mijn website van toen, past niet meer bij mijn bedrijf van nu'.
  • 3 minuten
  • 17 juni 2024
  • Erik den Blaauwen

Waarom klanten een nieuwe website willen

Vaak gaat achter de vraag voor een nieuwe website veel meer schuil dan onze opdrachtgevers konden inschatten. En dat is niet gek. De digitale wereld verandert in rap tempo, wat onzekerheid en onwetendheid met zich meebrengt. Onzekerheid over de positie van hun merk en onwetendheid over het traject wat afgelegd moet worden om de gewenste waarde en impact te realiseren. 

Onlangs schreven we al een blog ‘7 redenen waarom websites falen’ en gaven we essentiële tips voor een succesvolle website. In dit blog geef ik je een kijkje in de meest gehoorde redenen waarom klanten een nieuwe website willen. Herken jij ze? 

1.      De huidige website is niet meer actueel

Een verouderde website kan bezoekers afschrikken en een negatieve indruk geven van je bedrijf. Denk aan gedateerde dienstverlening, een verouderde uitstraling, pagina’s die traag laden en formulieren die niet werken. Veel klanten willen een nieuwe website, die past bij het bedrijf van nu. Bij de ambities van nu. Die visueel aantrekkelijk is en het juiste verhaal vertelt. Zodat je wel die nieuwe doelgroepen aanspreekt.

2.     Beter vindbaar zijn

Met online vindbaarheid wordt bedoeld dat zoekmachines jouw website nomineren en hoog in de zoekresultaten plaatsen wanneer een bepaalde zoekterm wordt ingetypt. Hoe hoger je website in de resultaten komt, hoe groter de kans dat iemand op je website klikt. Nu Google AI gaat toepassen bij het zoeken, wordt een goed technisch opgebouwde website nog relevanter. Dit is voor veel bedrijven een reden om aan een nieuwe website te denken!

3.     We zoeken personeel

Veel bedrijven zijn op zoek naar personeel.  Ze willen hun bedrijf op de juiste manier, zowel off- als online, presenteren om potentiele kandidaten aan te trekken. Hoe val je op tussen al die concurrenten die ook in dezelfde vijver van kandidaten vissen? Je moet allereest worden gevonden. Ook moet je een goed verhaal hebben; wat heb je nieuwe collega's te bieden? Dan nog een goede omschrijving van de vacature en de mogelijkheid om te solliciteren. Een belangrijke reden voor veel klanten om ons te benaderen. 

4.     Starten eigen bedrijf

Een belangrijke reden om wat extra advies in te winnen, ook op het gebied van Marketing. Heb je helder hoe je je nieuwe bedrijven positioneert, wat de kansen zijn in de markt. Waar je kracht ligt en dus je onderscheidende verhaal? De wens voor een website is vaak de reden om Vandeez eens te bellen. We beginnen niet klakkeloos met een website, we zoeken de verdieping en zorgen voor een onderscheidende positie, in uitstraling en verhaal. Om zodoende een professionele en effectieve website te creeren om bedrijven te lanceren en merken te vestigen . 

vandeez insights nieuwe website 2024 web

5.
     Verouderde techniek of ontwerp

Veel bedrijven kampen met verouderde techniek en design van hun website. Ze merken dat hun site niet goed werkt op moderne devices, traag laadt en gebruikmaakt van een oud CMS dat moeilijk te beheren is. Bedrijven willen een nieuwe website om gebruik te maken van de nieuwste technologieën in een fris, modern ontwerp.

6.     Beveiligingsproblemen

Oudere websites zijn vaak kwetsbaarder voor hackers en malware-aanvallen. Een nieuwe website met de nieuwste beveiligingsmaatregelen kan helpen om de gegevens van het bedrijf en zijn klanten te beschermen tegen bedreigingen. 

7.     Moeilijk te beheren

Oudere websites zijn vaak gebouwd op verouderde platforms die moeilijk te onderhouden en te updaten zijn. Dit kan leiden tot frustratie en een slecht onderhouden website. Veel bedrijven zijn dan ook afhankelijk van externe partijen voor elke kleine wijzigingen. Een nieuwe website met een gebruiksvriendelijk CMS maakt het eenvoudig voor bedrijven om zelf content te beheren, waardoor ze sneller en efficiënter kunnen werken.

Herken jij deze redenen?

Wij gaan graag met je in gesprek. Wij luisteren naar jouw uitdagingen en denken met je mee. Zodat we je op de juiste manier kunnen adviseren over het traject dat jij kunt afleggen om de gewenste waarde en impact te realiseren. Voor de korte en lange termijn. Dat kan een website zijn, maar wellicht ligt je behoefte op een ander vlak. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies! 

wij werken voor